lørdag 19. mai 2012

Gøteborgtur dag 2


Her galte hanen klokken 0630, og 0700 satt alle jentene ved frokostbordet, ikledd treningstøy. Det ble sunget bursdagssang for dagens bursdagsbarn, Sayna, og jentene ga henne gave fra laget.  Stort hurra for Sayna!

Deretter bar det avgårde til Tuvevallen, enda et av Gøteborgs flotte gress/kunstgresanlegg midt inne i et boligområde. Her har vi i Norge mye å lære om tilgjengelighet, nærhet og tetthet av arenaer. Vi er ihverfall mektig imponerte over standarden.

Det ble lett trening i morges, forut for ettermiddagens match. Morgenens trening ble avsluttet med konkurranse. Jentene ble delt inn i fem lag hvor det var ballkunster, triksing, presisjon og straffeferdigheter som ble målt. (Straffeferdighetene skulle det forøvrig vise seg at vi fikk god bruk for i kampen senere på dagen.) Vinnerlaget besto av Heidi, Ebba, Hedda og Alise. De kan forvente seg premie i form av rosa, fluffy, seig og barndommens drøm, sukkerspinn på kveldens Lisebergevenement. Vi gratulerer!

Så bar det tilbake til hotellet for litt avslapning og skifte til kamptøy før vi spiste lunch og vendte tilbake til Tuvevallen for kamp mot Landvetter.

Vi møtte et lag som besto av av omtrent halvparten 99 og 98-jenter. Jentene våre gikk ganske raskt opp i en 0-2 ledelse. Det var hard og tøff motstand hele veien. Deretter scoret Landvetter tre mål og vi gikk til pause med stillingen 3-2. Utover i andre omgang så vi at flere av spillerne blomstret i rollene sine, og vi utlignet på straffe! Deretter var det mye godt spill og vi avsluttet med to mål til, og seier 3-5.

Forskjellen på svenske og norske lag?
Vi møtte utrolig høflige motstandere, som ikke sa et eneste ukvemsord. De var opptatt av å spille tøft, men samtidig å se til at den de hadde taklet ikke hadde det altfor vondt. Spillerne våre uttalte at de aldri hadde møtt et så verbalt høflig lag før. Tror mange fikk litt å tenke på etter å ha opplevd det motsatte gjentatte ganger i den hjemlige serien.

De var tøffe i nærkampene, var fysiske og var svært flinke til å være først på ballen.
Etter kampen har man i Sverige en ordning med at spillerne står mot hverandre på midtbanen og kapteinen trer frem og takker både motstanderne og dommeren for kampen. En fin gest som vi kanskje burde ta med oss hjem.

Har ikke tid til mer nå. Liseberg kaller. Fortsettelse følger i kveld...
Kl 15.30


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar